Sameday anunță extinderea rețelei easybox în Bulgaria și depășirea pragului de 4000 de lockere easybox în regiune

• Sameday depășește pragul de 4000 de easybox-uri, construind, astfel, cea mai extinsă rețea de automate de livrare din Europa de Sud-Est;
• Rețeaua easybox acoperă 3500 de puncte din țară și alte peste 700 în Ungaria și Bulgaria;
• Peste 30% dintre magazinele online din România folosesc easybox pentru livrarea comenzilor clienților lor;
• Peste 35% dintre consumatorii care au comandat online in ultimul an au optat pentru livrari in easybox
• Peste 75% dintre consumatorii online care au optat pentru o livrare la easybox au devenit utilizatori recurenti
Sameday, unul dintre principalii jucători din piața de curierat, a depășit pragul de 4000 de lockere easybox acțive în România, Ungaria și Bulgaria. Astfel, compania românească specializată în / livrările de e-commerce construiește cea mai relevantă rețea de lockere din regiune și își propune să îmbunătățească experiența clienților din cele trei țări unde este prezentă
Rețeaua easybox numără 3500 de unități în România și alte peste 700 în Ungaria și Bulgaria. Expansiunea rețelei easybox la nivel național și internațional este un pilon principal al strategiei Sameday de a le oferi cumpărătorilor online o experiență de consumator îmbunătățită și partenerilor săi mai multe opțiuni pe segmentul livrărilor din last-mile, precum și accesul la piețe noi.

Compania de curierat începe operațiunile în Bulgaria cu livrarea în easybox

easybox, soluția de livrare de tip self-service dezvoltată de Sameday în urmă cu patru ani, constituie primul serviciu pe care compania de curierat îl testează în piața bulgară începând cu luna noiembrie a acestui an. Astfel, operatorul român de servicii de curierat continuă procesul de internaționalizare și exportă la Sud de Dunăre know-how-ul construit în România și Ungaria.
Modelul de business al Sameday și fundamentul tehnologic al companiei fac posibilă deschiderea operațiunilor într-o nouă piață analizată atent de reprezentanții companiei. În vederea dezvoltării capacității operaționale locale, compania a investit în închirierea și automatizarea unui centru logistic local la Sofia, în soluții software și își propune să încheie anul financiar cu 250 easybox-uri active în Bulgaria.
În vederea extinderii rețelei easybox, compania de curierat românească a încheiat deja parteneriate cu principalii retaileri din Bulgaria, care vor găzdui automatele de livrare Sameday. Astfel, compania următește menținerea promisiunii easybox de a crea o experiență de livrare desăvârșită, caracterizată de flexibilitate, control asupra timpului, predictibilitate și confort.
“Evoluția easybox în piața din România în cei patru ani trecuți de la inaugurarea primului locker îmi dă încredere în decizia pe care am luat-o privind lansarea operațiunilor noastre în Bulgaria. Dintr-un serviciu necunoscut am reușit să transformăm easybox într-un standard pentru industria de curierat locală și pentru e-commerce. Am convingerea că gradul de tehnologizare al serviciului și beneficiile nete pe care le aduce clienților noștri vor genera același efect pozitiv și în piața din Bulgaria.” declară Lucian Baltaru, Fondator Sameday și CEO Sameday Group.
Serviciul easybox este metoda de livrare care a înregistrat cea mai mare creștere în preferințele consumatorilor online din România de la inceputul anului 2022.
Compania anunță că în România peste 30% dintre magazinele online folosesc rețeaua easybox pentru livrarea produselor din categoriile fashion, carte, articole sportive, IT&C, beauty,îngrijire personală și home & deco.
Conform unui studiu realizat de Sameday (sursă) în luna aprilie a acestui an, 67% dintre consumatori aleg magazinul online în funcție de existența serviciului de livare prin easybox. Doar în luna septembrie, un procent de 70% dintre clienții Sameday au folosit acest serviciu de livrare out-of-home.
Rata de adopție în creștere se datorează faptului că lockerele inteligente, self-service, cu compartimente securizate ajută destinatarii să își ridice comenzile online la orice oră, redefinindu-se astfel serviciul clasic de curierat, door-to-door. Din cei aproximativ șapte milioane de români care au realizat cel puțin o comandă online în cursul anului 2021 (conform Eurostat), peste 35% au optat pentru livrarea în locker.
Alături de accesul facil la comenzi, proximitatea lockerelor este un alt factor decizional în procesul de adopție al acestui serviciu. Rețeaua easybox este prezentă în 333 de localități, dintre care 190 au statut de oraș. Practic, dintr-un total de 256 de orașe din România, easybox acoperă 72% din mediul urban. În zona București-Ilfov, consumatorii au la dispoziție un locker la mai puțin de 4 minute de mers pe jos, iar în țară, un locker este plasat la o distanță de 7 minute de mers pe jos, ceea ce înseamnă o medie de 3-5 minute în toată rețeaua.

 

Despre Sameday

Cu o experiență de peste 15 ani pe piața din România, Sameday este compania de curierat care a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani, numărându-se, în prezent, printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o echipă de peste 4.500 de angajați și parteneri, compania este prezentă în România,  Ungaria și Bulgaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 4000 de lockere easybox. Astfel, Sameday operează cea mai extinsă rețea de lockere din Europa de Sud-Est, propunându-și să reinventeze experiența de livrare zi de zi. Pentru mai multe informații, accesați https://sameday.ro sau conectați-vă cu Sameday România pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/sameday-romania.