Noi, cei de la Sameday, ne dorim sa preintampinam situatiile in care expedierile se pot deteriora atunci cand acestea tranziteaza reteaua noastra. Astfel, tu, partenerul nostru, trebuie sa te asiguri ca expedierile trimise sunt ambalate conform urmatoarelor specificatii:

Produs Metoda de ambalare
Sticlarie Ambalaj din lemn sau carton presat , umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului si individual la nivel de obiect componenta a produsului din sticla introdus in colet, plus eticheta „Fragil”
Parbrize/geamuri Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului si individual la nivel de obiect componenta a produsului din sticla introdus in colet, plus eticheta „Fragil”
Lichide imbuteliate in sticla/Bauturi Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului si individual la nivel de obiect componenta a produsului din sticla introdus in colet, plus eticheta „Fragil”
Tablouri/Gravuri Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului. Doar tablouri si gravure, care nu intra in categoria „Obiecte excluse de la expediere”, plus eticheta „Fragil”
Cabine de dus, Tuburi panouri solare, Televizoare, Plite, Chiuvete, etc. Ambalaj din carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului, plus eticheta „Fragil”
Piese auto Ambalaj din carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului, plus eticheta „Fragil”
Echipament Ambalaj din carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului, plus eticheta „Fragil”
Electrocasnice Ambalajul original al producatorului (nu mai putin decat cutie de carton, folie PVC, puffer), plus eticheta „Fragil”
Dischete, benzi, CD-uri Ambalaj de carton presat umplut la interior cu material protector, folie bule.
Anvelope Se aplica o fasie de carton deasupra si dedesubtul fiecarei anvelope in parte. Aceastea se fixeaza cu ajutorul a cel putin doua benzi de plastic, perpendiculare una pe cealalta, astfel incat sa se incruciseze pe centrul suprafetelor superioare si inferioare a fiecarei parti a anvelopei.
Jante Ambalaj din carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului.
Saltele Folie plus sac de rafie cu manere pentru o manipulare usoara.
Masa de calcat Folie cu bule pe toata suprafata produsului.
Hrana animale, detergenti solizi Cutie carton sau saci de rafie.
Plasa de sarma Cutie de carton.
Produse de mobilier (sezlong, scaune) Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren si folie cu bule) pe toata suprafata coletului si individual la nivel de obiect componenta a produsului din sticla introdus in colet, plus eticheta „Fragil”
Marfa paletata Marfa asezata pe palet se imbraca in folie.

 

In cazul in care produsul pe care urmeaza sa il transporti prin intermediul Sameday Courier nu se regaseste in categoriile de mai sus, te rugam sa il expediezi in ambalajul original al producatorului sau sa-l reambalezi corespunzator naturii acestuia.

Nu in ultimul rand, modalitatea de ambalare folosita, trebuie sa asigure integritatea coletului, in cazul unei caderi de la 80 cm pe diagonala si sa poata fi supus unei manipulari atat manuale cat si mecanice.

BUNURI SI SUBSTANTE INTERZISE LA TRANSPORT

Pentru un transport in siguranta al coletelor tale, tu, partenerul nostru, trebuie sa tii cont ca nu putem transporta bunuri si substante ce fac parte din categoriile descrise mai jos:

Bunuri interzise la transport
Animale vii sau moarte
Ramasite umane inclusiv cenusa
Organe umane
Arme de foc sau arme dezasamblate, munitie pentru arme de foc – indiferent de tip, forma sau calibru
Produse din tutun
Materiale explozive, gaze toxice
Produse perisabile
Deseuri
Pietre pretioase
Lingouri din orice metal pretios
Bijuterii din metale pretioase
Bunuri de valoare (blanuri, ceasuri, tablouri, icoane, monede de colectie, etc)
Bani
Baterii auto / Baterii uz general
Lucrări de artă, antichități, cecuri, carduri de credit gata de utilizat, timbre poștale, carduri telefonice valide
Droguri
Substante interzise la transport
Substante toxice
Substante infectioase
Substante radioactive
Gaze (inflamabile, toxice, neinflamabile)
Substante supuse aprinderii spontane
Substante care in contact cu apa degaja gaze inflamabile
Peroxizi organici
Substante corozive
Substante din categoria „Substante periculoase”
Substante incluse in categoria ADR

Pentru a identifica mai usor produsele din categoriile de mai sus, pe amabalajul acestora veti regasi urmatoarele icon-urile din sursa https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/SAMANCTA/RO/Safety/SymbolsOfHazard_RO.htm.

 

PRODUSE ATIPICE

 In cazul in care nu se vor respecta recomandarile de mai sus, produsul transportat in reteaua noastra poate fi incadrat in categoria „Produse atipice”.

Produsul atipic este coletul care indeplineste una dintre conditiile: se supune consolidarii manuale, Circumferinta (Girth) – Inaltime + 2xLungime+2xLatime = 300 si 340 cm, coletul nu are forma regulata (paralelipipedica) si nu este ambalat corespunzator.

Iata mai jos cateva exemple de produse:

 • Betoniera
 • Burlan
 • Cadre solarii
 • Fotolii puf
 • Galeata lavabila
 • Lichide
 • Liza manuala
 • Plasa sudata gard
 • Pomi, arbusti
 • Roaba
 • Scara
 • Sezlong
 • Suport chipsuri
 • Toba de esapament
 • Tobogan
 • Tomberoane
 • Vas WC