Last Mile Green Report – Cum este abordată sustenabilitatea la Sameday

Sustenabilitatea nu a fost niciodată mai necesară. Într-o eră în care totul se dezvoltă cu viteza luminii și în care tehnologia permite invovația de la o zi la alta, nevoile oamenilor cresc văzând cu ochii, iar soluțiile pentru rezolvarea lor sunt cosumatoare de resurse. Pentru ca și în următorii ani să ne putem bucura de ceea ce avem acum, este nevoie ca toate companiile să dea exemplu de bune practici, prietenoase cu mediul și să lucreze pentru generațiile ce vor să vină.

Sameday este o companie în care noutatea și inovația sunt cuvintele de bază, și al cărei succes a venit tocmai în urma viziunii de ansamblu și a predicțiilor fondate de date. Știm încă din primii ani că industria de curierat este una poluatoare, având în vedere numeroasele mașini folosite. O soluție pentru scăderea numărului de kilometri parcurși de mașinile de curierat a fost introducerea soluției de livrare out-of-home, easybox. O livrare la easybox salvează 95% din consumul de CO2, comparativ cu o livrare obișnuită. Mai mult, Sameday prin poiectul easybox lasă o amprentă regională la nivel de mediu, rețeaua fiind acum extinsă în trei țări, la doar patru ani de la primul locker instalat în România.

Datorită preocupării Sameday pentru reducerea amprentei asupra mediului, ne-am implicat în susținerea evaluării măsurilor de reducere  amprentei de carbon luate de companiile europene. Partenerii noștri de la Last Mile Experts au lansat recent Raportul Green Last Mile Europe 2023, care oferă o analiză cuprinzătoare a stării actuale și a tendințelor viitoare ale logisticii durabile pe piața europeană.

Astăzi, cererea pentru ecommerce crește rapid, ceea ce duce la o creștere atât a livrărilor la domiciliu, cât și în afara casei. Ca urmare, există o nevoie presantă de soluții durabile care să minimizeze impactul asupra mediului. Raportul Green Last Mile Europe 2023 oferă informații valoroase despre cele mai recente inițiative, tehnologii și practici durabile pe care companiile le pot adopta pentru a-și reduce emisiile și deșeurile de gaze cu efect de seră, menținând în același timp eficiența operațională. Sameday este unul dintre susținătorii acestui proiect și oferă un exemplu de soluție eco-friendly de livrare pentru întreaga Europă.

În ediția din acest an Green Last Mile Report include 22 de cazuri/inițiative Green Last Mile care prezintă modul în care companiile din Europa implementează practici durabile în operațiunile lastmile, din care companiile pot învăța unele de la celelalte, unite de un scop comun – un viitor mai verde. Aceste cazuri oferă exemple practice despre modul în care companiile își pot reduce impactul mediului, menținând în același timp un nivel ridicat de servicii și îndeplinind așteptările clienților.

În plus, raportul aducă articole de la experți în logistică și dezvoltare durabilă pentru a oferi o gamă variată de perspective și perspective asupra stării actuale a logisticii durabile în Europa. Aceste articole acoperă subiecte precum impactul reglementărilor, comportamentul consumatorilor, impactul durabilității asupra valorii mărcii corporative și beneficiile colaborării între părțile interesate.

Descarcă raportul integral și citește mai multe despre cum arată curieratul last-mile în Europape link-ul: https://lastmileexperts.com/reports-subscriptions/

Last Mile Experts este o companie de consultanță de înaltă specialitate, care se concentrează exclusiv pe toate aspectele legate de colete curier expres (CEP), poștă și comerț electronic. Scopul companiei este de a ajuta companiile CEP, operatorii poștali, jucătorii de comerț electronic, potențialii investitori sau alte părți interesate să își îmbunătățească performanța, operațiunile, organizarea și tehnologia, precum și dezvoltarea strategiei sau M&A.