Compania romanească de curierat Sameday Courier iese de pe bursă

După doi ani de activitate pe bursă, acționarii majoritari ai companiei de curierat Sameday Courier, Octavian Bădescu și Lucian Baltaru, au achiziționat cele 35.472 acțiuni ale companiei, listate pe piață AeRO a Bursei De Valori București, încheind procedura de ofertă publică a firmei.

Achiziționarea celor 35.472 de acțiuni a fost făcută la prețul de 10 lei, depășind astfel pragul minim necesar de 95% din numărul total de acțiuni al companiei, potrivit anunțului făcut de BVB.

Octavian Bădescu, fondator al Sameday Courier, deține în acest moment peste 68% din acțiunile companiei Sameday Courier, prima companie românească listata pe piață AeRO a BVB și prima companie de curierat prezentă pe bursa românească. Conform informațiilor din prospectul de ofertă, Octavian Bădescu și Lucian Baltaru intenționează să redevină singurii acționari ai companiei, acest lucru urmând a se realiza odată cu finalizarea unei proceduri de “squeeze-out”.

“După doi ani de prezență pe bursă, putem spune că obiectivele noastre au fost îndeplinite: obținerea unei valori obiective, “de piață”, a companiei, creșterea vizibilității, a credibilității, motivarea fondatorilor, responsabilizarea managementului și a angajaților. Cred că și-au atins obiectivele și acționarii minoritari – parteneri care au cumpărat în acești 2 ani acțiuni, acordandu-ne o încredere pentru care le mulțumim. Au beneficiat în fiecare an de dividende cu un randament semnificativ și au putut folosi oportunitatea de a vinde acum, crescandu-și profitul.”, a declarat fondatorul companiei, Octavian Bădescu.

Capitalizarea companiei a ajuns la 10 milioane de lei, acționarii primind cate 10 lei pentru fiecare acțiune deținută, în condițiile în care în momentul listării, în luna februarie 2015, compania intrase pe piață secundară a bursei la un preț de 7,5 lei pentru o acțiune.

“Considerăm că întreaga istorie de prezență a Sameday Courier la BVB a fost un succes pentru absolut toate părțile implicate: acționarii majoritari, compania în sine, acționarii minoritari, respectiv piața de capital cu restul actorilor implicați (ASF, BVB, consultanți, brokeri). S-a dovedit că evoluția la bursa a avut un rol pozitiv”, a mai spus Octavian Bădescu.