+10 Idei de afaceri pentru femei: Găsește inspirație pentru noua ta afacere de succes de la specialiștii Sameday

Te-ai gândit că este timpul să dai startul propriei tale afaceri, care să-ți permită să devii atât o femeie de succes, independentă financiar și profesional, cât și o mamă care are suficient timp de petrecut cu micuții săi, însă n-ai idee cu ce să începi și încotro să o apuci? Ei bine, atunci poți sta liniștită, deoarece ești în locul potrivit. 

Fie că alegi să-ți transformi pasiunile într-un business, sau vrei să începi de la zero o afacere într-un domeniu complet necunoscut, există numeroase alternative  pe care le poți explora. Mai întâi de toate trebuie să stabilești în ce domeniu ai putea aduce plus valoare, să faci o cercetare temeinică pentru a descoperi cu ce poți veni în plus față de competitori tăi și să începi să-ți transformi visurile în realitate.

Se spune că cele mai bune afaceri pornesc de la o idee genială, iar echipa de specialiști Sameday este aici să-ți ofere cele mai inovative idei de afaceri, cu un potențial uriaș de creștere în viitor. În plus, îți suntem alături cu soluții moderne indiferent de domeniul de activitate, mărimea afacerii, volumul de livrări sau volumul coletelor pe care alegi să le livrezi.

Citește mai departe articolul ostru cu idei de afaceri pentru femeile  care își doresc succesul și care sunt pregătite să-l obțină. 

 

Ce înseamnă să fii femeie de succes în afaceri?

 

Succesul în afaceri a devenit o noțiune pe cât de mediatizată, pe atât de relativă. În numeroase interviuri, antreprenoarele sunt întrebate “Ce înseamnă să fii o femeie de succes într-o lume a afacerilor conduse de bărbați?”. Chiar dacă, în percepția colectivă,  succesul este asociat cu bani, putere, influență și statut, în zilele noastre conceptul de femeie de succes în afaceri a căpătat mai multe nuanțe distincte. 

Pe lângă o afacere proprie sau o carieră bine consolidată, care generează venituri considerabile și te ajută să fii independentă financiar, succesul în afaceri poate căpăta și alte forme. Pentru unele femei o afacere de succes poate fi un business care generează venituri, dar îți oferă destul timp liber pentru familie și cei dragi. Pentru alte antreprenoare înseamnă să faci ceea ce iubești, iar fiecare zi să fie cu și despre pasiune sau să creezi valoare și să ajuți constant alți oameni. 

Astfel, dacă pentru anumite femei succesul înseamnă o poziție de management cât mai înaltă sau o afacere cu multe zerouri, pentru alte femei realul succes constă în echilibrarea vieții de familie cu cea profesională. 

O afacere de succes poate însemna nenumărate lucruri, însă cel mai important este să găsești afacerea potrivită pentru tine și nevoile tale, care să te împlinească, atât pe plan sentimental, cât și pe plan profesional. 

 

Care sunt pilonii pe care să îți clădești o afacere de succes?

 

Indiferent de tipul de business pe care vrei să-l deschizi sau de mărimea sa, fie că este local, național sau internațional, există o serie de piloni de care ar trebui să ții cont. Aceștia te vor ajuta să creezi fundația afacerii tale, o fundație solidă și sustenabilă pe care să construiești o afacere puternică.

Femeile care conduc afaceri cu cifre mari sunt de acord că există 5 piloni pentru o afacere de succes:

 

1.  Abordează un mindset de învingătoare

 

O noțiune care începe să fie tot mai cunoscută și la noi este aceea de mindset. În cazul unei afaceri, mindsetul corect face diferența între succes și eșec. Ca să reușești vei avea nevoie de un un mindset axat pe creștere și dezvoltare. Frica, teama de eșec sau “de a nu te face de rușine” n-au ce căuta în lista recurentă de gânduri și atitudini ale unei femei de afaceri puternice. Astfel, fii convinsă de la bun început că orice provocare pe care o vei întâmpina va fii doar o oportunitate de a evolua și a învăța din greșeli. În acest mod, mintea ta va căuta soluții și oportunități în orice provocare, iar afacerea ta se va dezvolta armonios. 

 

2. Eucă-te constant și fii cu un pas înaintea competitorilor

Un business de succes are nevoie de inovație și dezvoltare în mod constant. De aceea, datoria ta în calitate de antreprenoare este să investești constant în educația ta. Fie că este vorba despre un curs online, un webinar sau diverse cărți și articole despre topicuri de mare interes, asigură-te că ești mereu cu un pas înaintea competitorilor. Este foarte important să-ți clădești o strategie sustenabilă în timp. Informează-te constant despre ce noi strategii să adopți și dobândește noi skill-uri pe care să le pui în aplicare pentru a-ți transforma businessul din “local to global”.

3. Stabilește-ți principalele obiective și conturează strategiile potrivite

 

Un element cheie pentru a avea o afacere care crește și se dezvoltă constant este să îți stabilești o serie de obiective, spre care să înaintezi. Nu este suficient doar să ai acele obiective în minte, ci trebuie să le scrii și să le revizuiești periodic. Astfel, ca o pasăre de pradă, vei avea mereu în vizor țelurile pe care vrei să le atingi. Îți va veni mult mai ușor să găsești strategiile potrivite pentru a-ți atinge obiectivele stabilite, atunci când ele sunt clare, scrise negru pe alb și la îndemână.

Înainte de a începe o afacere și chiar după ce ai pus-o pe picioare, fă-ți un obicei din a-ți nota noi obiective și strategii. Fă-ți un plan de creștere a afacerii atât pe termen scurt, 3-6 luni, cât și pe termen lung, un an sau chiar mai mult și respectă-l îndeaproape. Disciplina și perseverența nu vor da niciodată greș cu atât mai mult când vorbim de lumea competitivă a afacerilor.

 

4. Înțelege publicul țintă și îmbunătățește constant user-experience-ul

 

Se spune că fără clienți, o afacere nu poate exista propriu-zis. De aceea, înțelegerea nevoilor și comportamentelor publicului țintă, pentru care tu ai creat produsele sau serviciile, este o etapă esențială. Creeză-ți paleta de servicii și produse, plecând de la următoarele întrebări cheie: “ Care sunt cele mai importante nevoi ale publicului meu țintă?”, “Cum reușesc produsele/serviciile mele să le satisfacă nevoile?”. Dacă ai reușit să răspunzi la aceste întrebări, atunci strategiile de preț, marketing și vânzări vor fi mult mai ușor de creat, iar satisfacția clienților va fi reflectată de vânzări.

Totodată, user-experience-ul a devenit un factor decisiv în alegerea brandului. Consumatorii preferă brandurile care le oferă o experiență unică și o interacțiune plăcută. Umanizează-ți brandul și comunică-i mesajul pe toate canalele,astfel ca acesta să devină soluția preferată de audiența ta, atunci cand caută o rezolvare a unei probleme specifice.

 

5.  Fii perseverentă și constantă în tot ceea ce faci și nu lăsa pe nimeni și nimic să te țină pe loc

 

Există numeroase afaceri care au pornit de la o idee sclipitoare, însă n-au reușit să supraviețuiască mult timp. De ce? Lipsa de perseverență cuplată cu provocările inevitabile poate transforma o idee strălucită într-o amintire. Fă-ți un plan de afaceri eficient, complet și foarte bine documentat și respectă-l îndeaproape. 

Indiferent de obstacolele pe care le întâmpini, îmbrățișează acel mindset de învingătoare și începe să pui în aplicare tot ce ai pe “To do list”. Vei vedea că peste o perioadă vei fi recunoscătoare că nu ai renunțat atât de ușor, iar prosperitatea business-ului tău va fi cea mai bună dovadă. 

Acum că ai descoperit ce înseamnă să fii o femeie de afaceri de succes, dar și care sunt cei mai importanți piloni pe care să-ți construiești propriul business, tot ce-ți mai rămâne de făcut este să descoperi afacerea potrivită pentru tine. În această direcție, ți-am pregătit o listă cu idei de afaceri pentru femeie, care să te inspire pentru a deveni chiar tu femeia independentă și de succes, la care ai visat dintotdeauna. 

 

Idei de afaceri mici pentru femei care vor să dețină controlul propriei afaceri 

 

Cine a spus că ai nevoie de zeci de angajați și numeroase resurse tehnologice pentru a putea pune pe picioare un business profitabil?  Poți să-ți creezi propria afacere de succes cu doar câteva resurse și multă pasiune:

 

1. Deschide un studio foto cu decoruri tematice

 

Una dintre numeroasele idei de afaceri perfecte pentru femeile care vor să-și mărească veniturile într-un mod plăcut și creativ este un studio foto cu decorațiuni tematice. Oamenii iubesc fotografiile de calitate, în special pe cele alături de familie și cei dragi. De aceea, un studio micuț și plin de decoruri interesante este ideal dacă vrei să-ți consolidezi propria afacere. 

Un curs de fotografie, un aparat foto profesional și câteva elemente de decor sunt suficiente pentru a porni afacerea. De asemenea, dacă ai o cameră spațioasă poți crea acest studio chiar la tine acasă. Astfel vei fi mereu alături de familie și vei economisi timp. 

 

2. Deschide un magazin online cu haine și accesorii

 

Magazinele online cu haine și accesorii sunt la mare căutare, mai ales că sesiunile clasice de shopping în mall s-au mutat online. Poți opta pentru un model de business bazat pe “resale”, adică iei haine de la producători sau furnizori și le vinzi pe propriul tău magazin online.

Totodată, dacă ești pasionată de fashion și ai numeroase idei creative de haine și accesorii, atunci îndrăznește să-ți creezi propria linie vestimentară. Indiferent de opțiunea aleasă, nu uita de marketing. Promovarea produselor este crucială într-o astfel de industrie extrem de competitivă.

În plus, fă o prioritate din alegerea unui serviciu de curierat premium, care să-ți livreze produsele la timp și în siguranță. De exemplu, cu Sameday ai varianta să trimiți coletele în aceeași zi cu serviciul SAME DAY, a doua zi cu NEXT DAY sau să-i lași libertatea destinatarului  de a-și ridica coletul dintr-un easybox

 

3. Deschide o școală online de programare

 

Programarea este un domeniu într-o continuă creștere și cu un potențial uriaș. De aceea, sunt la mare căutare specialiștii talentați și bine pregătiți. Dacă și tu ai cunoștințe vaste în domeniu, însă vrei să îți creezi un business axat pe învățare și educare, atunci o școală online de programare este soluția ideală pentru tine. Cercetează amănunțit care sunt nevoile pieței la ora actuală și creează o serie de cursuri destinate tinerilor programatori, dornici să se autoeduce. 

Apelează și la alți specialiști în IT interesați să se alăture acestei afaceri și implementează webinarii sau sesiuni practice, ghidate pas cu pas de tine și noii tăi colegi. Cu un plan de afaceri bine pus la punct și cu multă determinare, această școală nu va fi doar o afacere de succes, ci o reală sursă de inspirație și informare pentru tânăra generație.

 

4. Deschide un salon de masaj terapeutic 4. 

 

Masajul și tehnicile de relaxare nu se vor demoda niciodată, cu atât mai mult în aceste vremuri în care stresul și haosul cotidian ne acaparează constant. De aceea, un salon de masaj este o idee de business ce poate crește foarte ușor. Poți începe cu un salon mic, care oferă doar servicii de masaj terapeutic, iar ulterior să-ți extinzi paleta de servicii cu tehnici de relaxare, tratamente anti-îmbătrânire, solar și multe altele. 

Într-un astfel de business, maseurul este cel mai important, deoarece el va da valoare brandului. În plus, o prezență în mediul online susținută de o strategie de marketing te vor ajuta să-ți extinzi semnificativ afacerea și să câștigi noi clienți.

 

5. Lansează programe online de nutriție și lifestyle 

 

Pasiunea ta pentru un stil de viață echilibrat și o dietă sănătoasă se poate transforma într-o afacere în toată regulă. Creează-ți propriul program online de nutriție și lifestyle. Poți include materiale scrise cu idei de rețete sănătoase, activități benefice pentru întregul organism sau chiar videouri în care explici toate aceste lucruri. Astfel de programe sunt la mare căutare în prezent, oamenii dorind informații de calitate comprimată într-un singur pachet

Creează-ți propriile pachete cu programe, webinarii și e-Book-uri pe care să le vinzi online, prin intermediul unui website. Costurile unei astfel de afaceri sunt minime, tot ce-ți trebuie fiind un site licențiat pe care să-ți încarci programele și multă pasiune pentru a le crea la un nivel de excelență.  

 

Idei de afaceri handmade pentru femei care vor să-și monetizeze pasiunea

 

Dacă ești pasionată de tot ce înseamnă obiecte handmade, ba chiar ai și talent, atunci este timpul să-ți transformi pasiunea într-o afacere profitabilă. Iată câteva idei de afaceri handmade pe care le poți pune în practică:

 

1. Deschide un magazin online cu lumânări handmade bio

 

Dintre afacerile de tipul handmade, în ultima perioadă au cunoscut un real succes lumânările parfumate bio. Numeroase femei vor să-și creeze acasă un mic colțișor de rai, iar lumânările parfumate din ingrediente organice sunt piesa de rezistență. Totodată, acestea sunt considerate și elemente de decor, având o paletă de întrebuințări mult mai largă. 

Poți opta pentru o colaborare cu diverși producători locali, care creează lumânările organice, iar tu să le vinzi pe magazinul tău online. Astfel, vei promova și ajuta producătorii locali să se facă remarcați, iar tu îți vei consolida propria afacere de succes. 

Dacă ești pasionată chiar tu de această artă, de a contopi mai multe ingrediente în forme interesante și a le vinde, atunci îți poți lansa propria ta linie de lumânări parfumate handmade. Pentru partea de distribuție, colaborează cu o firma de curierat de încredere ca Sameday și asigură-te că lumânările tale parfumate ajung în siguranță la cumpărători.  

2. Deschide un magazin online cu produse cosmetice organice  2. 

 

Produsele cosmetice din ingrediente naturale sunt un trend în continuă creștere, promovat din ce în ce mai mult prin intermediul influencerilor. Femeile caută alternative sănătoase pentru a înlocui produsele pline de substanțe chimice dăunătoare din comerț. De aceea, o idee de afacere perfectă pentru femeile care vor un business sustenabil este deschiderea unui magazin online cu produse cosmetice organice.  

Poți începe cu o gamă restrânsă de produse, cum ar fi o cremă de zi, una de noapte, un gel de duș și alte câteva produse pe care să le promovezi. Apoi, odată ce brandul tău începe să devină cunoscut, poți să-ți extinzi gama de produse și să-ți duci afacerea la următorul nivel.  Partea bună la acest tip de business este că, poți apela la furnizori sau producători locali pentru a procura produsele sau ingredientele necesare. 

3. Creează bijuterii handmade și vinde-le online 

 

O altă idee de afacere interesantă pentru femei este crearea de bijuterii handmade. Dorința femeilor de a ieși în evidență cu piese custom, unicate este mai mare ca oricând, iar tu poți aduce un plus valoare în această direcție.

Nu este nevoie să ai gamă largă, de sute de produse, ci câteva care să fie cu adevărat deosebite. Astfel, clientele tale vor reveni pentru a se bucura de exclusivitatea oferită de bijuteriile tale handmade, iar tu îți vei stabili un business cu un potențial uriaș de creștere, ce îți va oferi independență financiară. 

 

4. Creează decorațiuni pentru casă handmade și vinde-le online  4. 

 

Dacă printre pasiunile tale se află și încropirea unor decorațiuni pentru casă din cele mai neașteptate elemente, atunci tocmai ai o idee de business la îndemână.  Începe să creezi o serie de decorațiuni pentru casă, cum ar fi coșulețe cu licheni stabilizați, suport de lumânare din pietre colorate sau ce-ți mai trece prin minte și vinde-le online.

Cei care iubesc creativitatea și inovația cu siguranță vor dori să-și decoreze casa cu o serie de elemente complet originale și ieșite din comun. Nu uita că pentru astfel de produse, Facebook Marketplace poate fi locul ideal pentru a te adresa cât mai multor potențiali cumpărători  și a-ți crește vânzările.

 

5. Deschide un magazin online cu dulciuri raw vegane 

 

Numeroase persoane aleg să-și schimbe stilul de viață și să îmbrățișeze o dietă vegană sau vegetariană. Pornind de la acest insight, o idee de afacere pentru femeile dornice să aducă zâmbetul pe buzele iubitorilor de delicatese este crearea unui magazin cu dulciuri raw vegane

Poți să-ți deschizi propria cofetărie cu dulciuri raw vegane sau poți opta pentru un laborator mic unde se prepară dulciurile, pe care apoi le vinzi pe magazinul tău online. Această nișă, a veganilor și vegetarienilor, este în plină expansiune, așa că diversitatea și o gamă largă de produse cu siguranță vor fi binevenite.

 

Idei de afaceri de acasă pentru femei pentru a îmbina utilul cu plăcutul

 

Timpul petrecut cu micuții tăi este de neprețuit, mai ales atunci când au o vârstă fragedă și au nevoie de îndrumare la orice pas. În același timp, stabilitatea financiară și dezvoltarea unui business devin extrem de importante. Pentru a le îmbina pe amândouă, optează pentru o afacere online, pe care o poți gestiona cu ușurință din confortul casei tale. Iată aici câteva idei de afaceri de acasă perfecte pentru femei și mame:

 

1. Deschide un magazin online de cadouri în sistem dropshipping 

 

De câte ori ți s-a întâmplat să cauți un cadou special pentru o persoană și mai specială, însă nu ai găsit ce trebuia? Pornind de la nevoile pieței în materie de cadouri deosebite, poți crea un magazin online de cadouri în sistem dropshipping de care să te ocupi din orice locație dorești. Vei avea nevoie doar de un laptop, un telefon, răbdare și un partener de încredere care să îți livreze marfa în aceeași zi ca să-ți atingi obiectivele stabilite în planul de afaceri

Partea bună la magazinele online care funcționează pe modelul dropshipping, este că nu trebuie să-ți mai bați capul cu stocurile. Comanda clientului va fi făcută pe website-ul tău, însă produsele vor fi livrate de un furnizor extern direct către client. 

 

2. Oferă servicii de planificare evenimente

 

Dacă planificarea este punctul tău forte, iar organizarea unui eveniment de la A la Z este modalitatea ta de a-ți exprima creativitatea, atunci construiește o afacere din aceste pasiuni. Începe să planifici evenimente tematice, fie că este vorba de petreceri restrânse de aniversare sau chiar de nunți, botezuri sau inaugurări ale unor locații de prestigiu. 

Un mare avantaj al acestui tip de afacere este că îți poți organiza agenda după bunul plac, astfel încât să îmbini jobul cu timpul petrecut alături de micuții tăi. 

Începe să-ți dezvolți canalele de social media, inclusiv LinkedIn, astfel încât să te recomande drept o profesionistă, orientată spre obținerea celor mai bune rezultate. Cu cât portofoliul tău este mai stufos și plin de reușite, cu atât afacerea ta se va transforma într-un business profitabil pe termen lung. 

 

3. Deschide un birou de arhitectură acasă 3. 

 

Dacă ai practicat arhitectura o perioadă, însă noul “job” de mamă nu ți-a mai permis să-ți continui activitate, atunci avem o idee de afacere pentru tine. Deschide un birou de arhitectură, chiar de acasă de la tine. Îți poți desfășura activitatea din confortul căminului tău și poți alege singură câte proiecte poți onora într-o anumită perioadă, dar și câte ore preferi să lucrezi pe zi. În acest mod, talentul tău va fi fructificat la maximum, iar timpul petrecut cu cei dragi va fi mai mult decât suficient. 

În cazul în care nu ai un micuț care are nevoie de tine, însă vrei să lucrezi independent și să-ți creezi propria afacere în domeniul vast al arhitecturii, atunci un birou de arhitectură privat este mai mult decât perfect pentru un fresh start.

 

4. Oferă servicii de proofreading 

 

Dacă ai un puternic simț al observației, iar atunci când citești un material depistezi greșelile gramaticale și de punctuație fără prea mult efort, atunci poți deveni proofreader. Această idee de afacere este ideală dacă vrei să faci bani fără a investi nimic altceva decât timp. Poți alege să colaborezi cu mai multe companii în sistem freelancing sau să înființezi propria ta platformă online unde pot aplica alți proofreaderi în sistem freelancing.

Pe măsură ce portofoliul devine mai generos, iar cererea pentru serviciile tale începe să crească, platforma va fi cu siguranță o idee de viitor. 

 

5. Oferă consultanță virtuală în design interior 5. 

 

Designul interior este despre amplasarea pieselor potrivite la locul potrivit, iar orientarea vizuală și bunul gust sunt elemente cheie pentru o carieră în domeniu. Dacă îți place să transformi încăperile în adevărate opere de stil, atunci îți poți lansa un business online pe care să-l coordonezi din confortul propriei locuințe

Chiar dacă sună ușor SF, poți vedea întreaga proprietate pe care o ai de amenajat prin obiectivul unei camere profesionale. Pe baza acestor sesiune live poți crea machetele cu sugestiile de amenajare și pe care le prezinți ulterior clientului. Într-un business de acest tip, cea mai bună recomandare și reclamă pe care ți-o poți face sunt însăși lucrările tale, pe care ar trebuie să le postezi constant pe social media pentru a atrage noi clienți.

 

Ești pregătită să începi propria afacere de succes?

 

Acum că ai parcurs întregul articol și ai descoperit ce înseamnă o femeie de succes, care sunt pilonii unui business prosper, dar și ce afaceri pentru femei sunt profitabile și de viitor, mai ai de făcut un singur pas. Să treci la fapte! Chiar dacă succesul nu se obține peste noapte, este mai mult decât evident că visele pot deveni realitate. 

Începe să-ți creezi propriul plan de afaceri, achiziționează uneltele necesare și începe să te perfecționezi în domeniul preferat. Indiferent de tipul de business ales, fie că vrei să ai propriul magazin online, să deschizi o școală de programare online sau să oferi consultanță virtuală, important este să aduci plus valoare și să-ți surprinzi consumatorii constant. 

Și pentru că calitatea este dată și de partenerii alături de care pornești la drum, Sameday este aici să te ajute cu un serviciu de livrare profesional, dar și cu o echipă de profesioniști care să te susțină la orice pas. Tot ce trebuie să faci este să devii partener Sameday și să devii acea femeie de succes, dornică să evolueze constant!