În parcările publice din sectorul 4 se instalează automate „easybox”

Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, a semnat recent, un prim acord de parteneriat cu societatea DELIVERY SOLUTIONS S.A, operatorul serviciului de curierat Sameday, în urma căruia locuitorii sectorului 4 își pot ridica coletele și cumpărăturile pe care le fac online,  din automatele „easybox”, instalate în parcările publice din sectorul 4.

Pentru ca acest proiect să fie implementat, Sectorul 4 va pune va dispoziția operatorului economic spațiul necesar construirii, într-o primă fază, a opt automate de tip „easybox”, în care curierii vor depozita coletele, urmând ca destinatarul să le ridice la orice oră. Soluția este una simplă, modernă, practică, oferă multă flexibilitate celor care fac cumpărături online, și nu necesită sincronizarea sau interacțiunea cu un curier.

Totodată sistemul este unul prietenos cu mediul și cu traficul. Livrarea în lockere implică un număr mai mic de rute parcurse de un curier, fiind diminuate cu două treimi emisiile de carbon din zonă, iar o parte din vehiculele utilizate în alimentarea lockerelor sunt electrice.

Sectorul 4 al Municipiului București este prima autoritate locală din România care încheie un astfel de parteneriat, menit să ofere cetățenilor mai multe servicii care să le satisfacă nevoile cotidiene, mai ales că această nouă facilitate, a easybox-urilor, va fi disponibilă 24 de ore din 24.