Consuma responsabil!

Costul nevăzut al pungilor de plastic din ambalaje are un impact devastator asupra mediului înconjurător. Așa că te invităm să contribui și tu la un mediu mai curat, consumând responsabil ambalajele din plastic.

Industria noastră a crescut exponențial în ultimii ani. Noi, cu bune și cu rele, ne-am pus toată pasiunea în inovare, dezvoltare și orientare către tine, dar am păstrat și din obiceiurile moștenite încă din primii ani de curierat pe care nu am avut curajul să le schimbăm până acum.

Încă de anul trecut am pornit pe un drum în care conștientizăm, ne asumăm, căutăm soluții și schimbăm direcția în care construim această industrie. Una dintre temele pe care le abordăm pe termen lung este reducerea amprentei de carbon, iar o componentă majoră a acestei direcții este consumul responsabil de pungi de plastic.

Celor 500.000 de pungi de plastic folosite zilnic în industria expedierilor le iau sute de ani să se descompună, având un impact îngrozitor asupra mediului. Sameday a aderat până acum la acest mod standard, învechit și iresponsabil de a face lucrurile, de a oferi gratuit aceste ambalaje, contribuind, din păcate, la acest impact.

Dar, așa cum ne știi, după ce am realizat gravitatea situației, ne-am asumat-o, iar apoi, ca de obicei, am găsit soluții pentru a face lucrurile mai bine.

Și, fiindcă știm că partenerii și clienții noștri sunt genul care se alătură cu inima deschisă cauzei mediului înconjurător, nu ezităm să le oferim ocazia să o dovedească.

Cum?

Ne asumăm poziția corectă și vrem să schimbăm acest comportament. Vom descuraja consumul acestor tipuri de ambalaje renunțând la a le mai oferi gratuit, introducând taxa pe pungă și reorientând resursele către rezolvarea problemelor de mediu prin reducerea impactului nostru asupra lui.

Începând din 1 aprilie, toate pungile Sameday vor fi oferite contra cost (la prețul de achiziție, foarte atent și corect negociat).

Taxele* percepute vor fi:

  • 0,36 lei pentru dimensiunea A3, fara TVA;
  • 0,18 lei pentru dimensiunea A4, fara TVA.

Buzunarele autoadezive vor rămâne în continuare 100% în sarcina noastră.

* Prețul consumabilelor poate varia în funcție de evoluția monedei Euro.

Tot începând cu 1 aprilie vei observa o culoare a ambalajelor ușor schimbată, deoarece pungile pe care ți le vom pune la dispoziție sunt fabricate din plastic cu componentă 100% reciclată (deci, plastic colectat din natură și reutilizat).

Și, pentru că prețuim onestitatea, vrem să-ți spunem în mod transparent ce vom facem cu banii încasați și de ce credem că în final vom avea cu toții de câștigat:

  • 30% din sume le vom folosi la căutarea și testarea a sute de variante de ambalaje 100% biodegradabile. Este o întreagă aventură pentru noi, dar suntem încrezători că în următoarele șase luni vom avea primul ambalaj bio-degradabil din curierat care să respecte standardul de siguranță și rezistență de care avem nevoie pentru a proteja produsele pe care le livrăm;
  • 70% din sume se vor regăsi în bonusurile de performanță ale angajaților și partenerilor Sameday, oferite cu scopul de a îmbunătăți timpii de preluare și livrare a coletelor.

Iată ce am făcut deja în ultimul an în această direcție:

  • Dezvoltarea serviciului easybox (peste 350 de lockere deja instalate în toată țara) ne permite reducerea amprentei de carbon cu peste 95% datorită numărului mic de rute parcurse de un curier pentru livrarea comenzilor;
  • Peste 90% dintre contractele Sameday sunt semnate eletronic, reducând, astfel, consumul de hârtie și de alte consumabile;
  • Ne propunem ca până la finalul anului să livrăm în București cu 70 de mașini 100% electrice – primele șase unități au fost deja livrate și le utilizăm zilnic cu mult entuziasm;
  • Hubul logistic central Sameday din Chitila este alimentat cu energie 100% verde.

 

Îți mulțumim că ești alături de noi în acest proces și te invităm încă o dată la un consum de plastic responsabil, cu mai mult discernământ. Folosește pungile mai eficient, evitând supra-ambalarea produselor expediate.

Hai să contribuim împreună la mișcarea globală pentru un mediu mai curat!

Cu respect pentru natură,

 

Sameday

#theopenway