#catevaganduri

#reusimimpreuna – 19.03.2020

 

Revin cu un update pe contextul extraordinar prin care trece Romania, dar si celelalte tari din lume si, evident, si compania noastra. Acum, cand populatia incearca sa se protejeze prin distantare sociala, noi, companiile de curierat si in special curierii livratori jucam un rol extrem de important in comunitate pentru ca suntem cei care ducem acasa clientilor cumparaturile lor online si ajutam prin activitatea noastra zilnica, o parte din populatie, sa nu fie nevoita sa iasa in zone aglomerate pentru a face cumparaturi, contribuind in final la reducerea raspandirii accelerate a virusului.

Este foarte important in perioada urmatoare de unde va luati informatia. Circula in social media foarte multe stiri false care se distribuie prin mediul social care mai de care mai diverse, de la rationalizarea alimentelor pana la inchiderea completa a oraselor – toate sunt stiri false. Recomandarea mea este sa va asigurati ca va luati informatia din surse oficiale, canale de stiri importante si publicatii online cu reputatie buna.

Doresc sa va anunt ca la acest moment nu avem cazuri de colegi infectati cu corona virus, dar avem cateva cazuri de colegi aflati in izolare pentru urmatoarele 14 zile, pentru ca au interactionat sau au fost in apropierea unor persoane infectate. Va voi tine informati cu evolutia cazurilor din companie in situatia in care ele vor aparea si va asigur ca suntem pregatiti cu un plan de actiune daca va fi cazul. In ceea ce priveste planurile de actiune, pornind de la diverse scenarii ce tin de situatii ce se pot intampla intern in companie sau extern noua prin deciziile pe care le-ar putea lua autoritatile, am creat planuri si actiuni pe care sa le vom aborda in functie de scenariile in care ne vom afla.

Activitatea noastra continua in parametrii normali la acest moment. Volumele de trimiteri sunt mai mari decat in perioada normala a anului, deci, presiunea pe retea este ceva mai crescuta. Din punct de vedere indicatori operationali lucrurile arata bine si vreau sa va felicit pe toti pentru munca pe care o depuneti in aceasta perioada dificila pentru intreaga tara. Reusim sa ne deservim clientii conform promisiunii de livrare intr-o proportie mare, avem in general un OTD bun. Desi, in piata, o buna parte dintre companii se pregatesc pentru scaderi de volume si restrangerea activitatii, in cazul nostru ne pregatim in continuarea pentru cresteri, pentru constructie pe termen lung si pentru oportunitatile ce vor aparea in urmatoarea perioada. Comenzile online vor continua sa creasca in urmatoarea perioada, iar noi suntem curierul cel mai apropiat de online.

De asemenea, doresc sa va anunt, ca am creat un fond de rezerva prin care dorim sa acordam sprijin financiar in situatia in care un curier este confirmat pozitiv cu corona virus. Sprijinul financiar este in valoarea de 1500 lei si va fi acordat in baza unui document medical care confirma diagnosticul.

Revin cu recomandarea catre toti curierii, colegii din depozite si coordonatorii lor, de a purta manusi de protectie, masca de protectie, spalatul des al mainilor si dezinfectarea cu gel dezinfectant. Daca stocul de materiale de protectie este spre epuizare sau epuizat, va rog sa va anuntati managerul/coordonatorul direct pentru realimentarea stocului. Ne-am facut stocuri suficiente pentru urmatoarea perioada

Nu uitati ca prin asigurarea tuturor masurilor de precautie si responsabilitate, in contextul covid-19, fiecare dintre voi este important si poate face diferenta atat pentru familia lui, cat si pentru compania sau comunitatea in care traieste.

Pe curand,

Lucian

#catevaganduri – 12.03.2020 

Am decis sa va scriu acest mesaj si sa va transmit din gandurile mele dupa ce, mai ales ieri, am constatat ca exista foarte multa dezinformare, fake-news si panica in jurul fenomenului COVID-19.

Corona virus este intr-adevar o amenintare reala (o gripa mai agresiva, cu efecte grave mai ales asupra batranilor), cu impact temporar atat asupra sanatatii noastre, cat si cu impact economic imediat si, probabil, cu efecte si pe termen mediu. Din pacate, nu stim foarte multe lucruri despre acest virus si despre efecte lui in viitorul apropiat si din acest motiv cred ca trebuie sa luam in serios aceasta potentiala amenintare. Sumarizand tot ce am citit in ultimele zile, atat din surse academice bine documentate, cat si fake-news sau discutii la coltul cladirii, trecand totul prin filtrul gandirii, imi reies doua actiuni foarte clare pe care noi toti putem sa le abordam:

1. SPALATUL DES SI CORECT PE MAINI (per ansamblu igiena personala corecta)
2. ONESTITATEA

Daca primul punct este foarte clar si este primul si in ordinea prioritatilor de actionat, al doilea il voi dezvolta putin.

Onestitate in primul rand fata de propria persoana. Daca stii ca ai fost plecat din tara (mai ales in zonele rosii), daca stii ca ai intrat in contact cu persoane care vin din aceste zone sau care au fost confirmate cu convid-19, daca te simti rau si ai semne de raceala, trebuie sa ai onestitatea sa te izolezi social, sa intri in carantina, altfel primii care vor suferi sunt tocmai persoanele care iti sunt apropiate si pe care le pretuiesti cel mai mult, cu care interactionezi zilnic (familia, colegii, prietenii). Odata adus in mijlocul familiei acest virus, va bloca functionarea ei in armonie, la fel cum un focar in interiorul companiei ne poate bloca activitatea. Pe o scara mult mai larga este exact ceea ce s-a intamplat in China, Corea sau Italia, unde mai totul s-a blocat.

Evident, daca respectam cele de mai sus nu avem garantia ca vom trece safe prin aceasta posibila amenintara, dar cu siguranta reducem sansele sa ajunga la noi. In final, cu siguranta toata aceasta poveste se va termina (in doua saptamani, intr-o luna sau poate chiar mai mult). Depinde de noi si de actiunile pe care le vom face pentru ca, in final, dupa ce se va depasi aceasta potentiala criza sa fim in picioare si sa ne ducem mai departe povestea pe care o avem de spus.

Chiar daca onestitatea nu este una din valorile pe care se pune pret in societatea noastra, in Sameday este una dintre cele mai importante valori pe care le-am cultivat in cei 12 ani de activitate si va indem sa va ganditi serios la randurile scrise mai sus si sa intelegeti ca puteti juca un rol important in a va pastra sanatosi si in siguranta, pe voi, familiile voastre si compania in care ne desfasuram zi de zi activitatea.

Sunt la dispozitia voastra si ma puteti contacta pentru orice recomandari sau temeri pe care doriti sa le vorbim.

Pe curand,

Lucian (CEO Sameday)