Când ceva pare prea bun pentru a fi adevărat, cel mai probabil așa este. Deci, îți recomandăm să acorzi atenție sporită oricând vezi un mesaj care solicită acțiuni imediate. Ia mai bine o pauză și citește cu atenție mesajul. Ești sigur că este real?

Pentru a evita să cazi în plasa hackerilor, îți aducem la cunoștință recomandările Directoratului National de Securitate Cibernetica (DNSC):

–   Evită accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate, venite din surse necunoscute.

–   Evită furnizarea la cerere de date personale, date financiare sau date de autentificare, după accesarea unor link-uri venite prin sms, e-mail sau platforme de mesagerie. Tastați numele site-ului pe care doriți să introduceți astfel de date manual în browserul de internet, pentru siguranță.

–   Analizează cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română.

–   Verifică existența promoțiilor și concursurilor pe canalele oficiale ale companiilor care le organizează.

–   Amintește-ți că nu poți câștiga un premiu la un concurs la care nu ai participat.

De asemenea, te informăm că Sameday păstrează secretul corespondenței și orice afirmație contrară este semn al unei acțiuni de tip phishing. Orice campanie derulată de Sameday, care va include un mecanism de concurs, va respecta legislația în vigoare și va presupune o acțiune de înscriere din partea ta, fiind comunicată prin intermediul canalelor noastre oficiale de comunicare: webiste-ul www.sameday.ro, Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn.